Jopsblog

Mar 2015
Feb 2015
Jan 2014
Oct 2013
Sep 2013
Jul 2013
Jun 2013
Dec 2012
Mar 2012
Nov 2011
May 2011
Apr 2011
Mar 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010

Een ongelovig gebed?

Als iemand na gebed niet wordt genezen wordt er wel eens gezegd dat de zieke niet genoeg geloof heeft. Het is ook heel goed mogelijk dat degene die bidt niet genoeg geloof heeft.
In Mattheus 17 lezen we dat de discipelen een maanzieke jongen niet konden genezen. Volgens Jezus kwam dat door hun gebrek aan geloof. Daarop zei Jezus dat als je geloof zo groot als een mosterdzaadje hebt, tegen de berg kunt spreken dat hij zich moet verplaatsen, en het zal gebeuren. Niets zal onmogelijk zijn.

In Jakobus 1:6-8 staat: Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen.

Vaak hoor je mensen bidden: ‘Heer, als het uw wil is…’ Dat klinkt wel heel vroom, maar is een gebed van ongeloof, vol twijfel. En volgens Jakobus zul je dan niet ontvangen. Daarom is het belangrijk dat je Gods Woord bestudeert om te ontdekken wat Gods wil is betreffende genezing. Laat Gods Woord je vertellen dat Hij de Geneesheer is, dat Jezus de prijs heeft betaald en dat we door Zijn striemen zijn genezen, en dat Jezus Christus ook vandaag dezelfde is. Laat geloof in je hart groeien en spreek de berg, of de ziekte aan. Gebied de ziekte te gaan in Jezus Naam. Twijfel niet, en je zult wonderen gaan zien!

Jezus bad ook niet voor zieken. Hij sprak rechtstreeks de ziekte aan, of de boze geest, en gebood die te vertrekken. Hiermee deed Hij wat Hij de Vader had zien doen. En dat is de wil van de Vader, dat allen genezen worden.